How Bizarre

Címkék: omc

2009.02.23. 14:03

A How Bizarre az új-zélandi OMC első kislemeze, otthon 1995-ben jelent meg.

Az együttes korábban Otara Millionaires Club néven alakult - Otara Auckland egyik legszegényebb környéke. Az énekes, a félig maori Pauly Fuemana itt bandázott, zenei képzését is a fiatalkorúak börtönében szerezte.

A zenekar hamar feloszlott, Pauly továbbvitte a nevet, és a korábbi hiphopról (Új-Zélandon ez vajon hogy szól?) áttért a laza, latinos-popos, eklektikus stílusra. A számot Alan Jansson producerrel közösen írta, és már lerövidített névvel adta ki.

Ha esetleg urban legend, akkor is jól hangzik: a videó egyik szereplője állítólag körözött bűnöző volt, és szerepvállalásával elérte, hogy a rendőrök a nyomára akadtak. Rutinos...

A How Bizarre minden idők legjobban fogyó új-zélandi lemeze. A sikerből származó jövedelem egészen 2006-ig tudta fedezni Pauly fényűzését, akkorra azonban a jogdíjak már szerényebben csordogáltak, és a művész csődbe jutott, a házát és minden egyebet el kellett árverezni.

Pauly 2007-óta ismét aktív, a Xenából ismert Lucy Lawless-szel adott ki egy kislemezt, szóval összejöhet még a második dobás. 


szólj hozzá: OMC - How bizarre

A bejegyzés trackback címe:

https://onehitwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr72939199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása