When Will I Be Famous

Címkék: bros

2009.02.28. 15:02

A Goss ikrekből (Matt és Luke) plusz Craig Loganból álló Brost a nyolcvanas évek végén fedezte föl Tom Watkins zeneszerző, a Pet Shop Boys menedzsere. Ő választott nevet a fiúcsapatnak (Bros = brothers, nagyon nem erőltette meg magát), és ő a számok nagy részének társszerzője. A When Will I Be Famoust is ő írta, Nicky Grahammel közösen, The Brothers művésznéven, hogy úgy tűnjön, a fiúk a szerzők.

A srácok jó érzékkel meg sem akarták jelentetni a számot, mert túl energikusnak találták, és Tom Watkins azt fontolgatta, majd ő maga felveszi és kiadja.

Az “egyszámos csoda” a Bros esetében sem teljesen igaz: az első nyolc kislemezük mind top tízes lett Angliában.  Sőt, közülük az I Owe You Nothing szerepelt a legjobban. Igaz csak másodszorra: ez volt az első kislemezük, de akkor még nyomtalanul tűnt el. A When Will I Be Famous sikere után újra kiadták, és így már az első helyig jutott.

Ennek ellenére kétségtelen, hogy ha egyáltalán valamiről érdemes megjegyezni őket, akkor az a When Will I Be Famous (a címmel élcelődést kihagyom).

A csapat gondolt azokra a rajongókra is, akik modernnek és vájtfülűnek szeretnének látszani: hallga csak 3,17-nél a háromnegyedet:

Az együttes amilyen gyorsan tűnt fel, olyan gyorsan vált jelentéktelenné. Először Craig Logan szállt ki  és perelte be az ikreket (akik ebbe majdnem tönkrementek), majd jött a feloszlás, a kétezres évek közepén a besztofok, az önéletrajzi könyvek, és tavaly a hírek az újjáalakulásról...

Craig Logan azóta menedzser (pl. Tina Turner, Pink), Matt Goss szólóban zenél, Luke Goss pedig filmezik, leginkább a horror-fantasy vonalon - ő volt például Nomak a Penge 2-ben és Prince Nuada a Hellboy 2-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://onehitwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr13939190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása