Hobo Humpin' Slobo Babe

Címkék: whale

2009.03.13. 12:02

A Whale-t – az ABBA-hoz és az Ace of Base-hez hasonlóan – Svédországnak köszönhetjük. A Hobo Humpin' Slobo Babe videoklipje 1995-ben tűnt fel az MTV-n, és gyorsan az alter-kamaszok álmainak főszereplője lett.

A fogszabályzós, bakancsban és a mintás ruci alól kivillanó fehér literes bugyiban ugrándozó kiscsaj neve Cia Berg. A látszat ellenére már ekkor sem volt tini, hosszú évek óta különböző svéd tévés zenei műsorokat vezetett, filmekben (IMDB - 1,9 pont!) és sorozatokban szerepelt, és néhány kislemeze is megjelent. A nyolcvanas években felvett egy duettet például Alexander Bard dalszerző-filozófussal is, akit egyrészt az Army of Lovers, másrészt a netokrácia elmélete miatt ismerhetünk (erről tavaly Magyarországon is tartott előadást).

Ciát egy Henrik Schyffert nevű producer hívta műsort vezetni a svéd tévébe. A Hobo Humpin' Slobo Babe-et poénból írták, három óra alatt végeztek is a felvétellel. Eredetileg nem terveztek folytatást, de az MTV felkapta a klipet.

A Whale jókor volt jó helyen, az RHCP-Björk hibrid zene, a bizarr klip és szöveg – a szegény pasikra vadászó jómódú nő – telibe találta a kilencvenes évek alternatív közízlését. A siker hatására meggondolták magukat, és két eléggé visszhangtalan lemezig jutottak, 1998-ban feloszlottak.

A kiscsaj ma Cia Soro néven Szardínián él, könyvesbolt-tulajdonos férjével. Ő az:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://onehitwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr80939143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása