I'll Be There For You

Címkék: rembrandts

2009.03.27. 15:02

Az I'll Be There For You az 1194-ben indult Jóbarátok főcímzenéje. Nem garázszenekar írta, akiket a sorozat producere felfedezett a helyi szalagavatón. Szakmunka, két profi zeneszerzőtől: Michael Skloff tévésorozatokhoz és filmekhez ír zenét, Allee Willis pedig többek közt írt az Earth Wind & Fire-nek, Cyndi Laupernek és a Pet Shop Boysnak is.

Eredetileg csak a sorozatban hallható alig több mint félperces verzió készült el. A számot a Rembrandts játszotta föl, de korábban a szerzők fölajánlották a lehetőséget a They Might Be Giantsnek és az REM-nek is.

Egy nashville-i rádiósnak annyira megtetszett a főcím, hogy vágott belőle egy háromperces számot. Ez után - bár a Rembrandts még a nevét sem akarta hozzá adni - a lemezcég kikövetelte az együttestől, hogy fejezzék be a számot rendesen, és vegyék föl. Ez lett belőle:

A Rembrandts két tagja, Phil Solem és Danny Wilde már a hetvenes évektől profi zenészek, ekkorra számos közös és szólópróbálkozáson voltak túl. Már 81-ben kiadtak egy lemezt, Great Buildings néven, nem túl nagy sikerrel. A Rembrandtsot 89-ben alapították meg, és a Friends-főcímig három lemezt is kiadtak.

A szám nélkül biztos nem értek volna el ekkora sikert, de ezért az arcuk elvesztésével fizettek. Bár a Rembrands sosem volt forradalmian izgalmas, azért a fél-alternatív, színes ingekkel és bizarr frizurákkal súlyosbított gitározós powerpop kategóriában - Crowded House, Matchbox 20, mostanában Gin Blossoms - viszonylag elismertek voltak. Erre negyvenéves fejjel rágógumizenészek lettek. Ahogy Solem nyilatkozta: "A legtöbb eredeti rajongónkat elvesztettük, úgy gondolták, hogy a könnyebbik utat választottuk. De mi úgy éreztük, ránk erőltették a szerepet."

A siker után rögtön fel is oszlottak, folytatták a szólózást és a saját projekteket, és a 2001-es újraegyesülés már nem zavart sok vizet. A Jóbarátok 2004-es fináléja újra fellendítette az eladásokat - az I'll Be There For You-t két válogatáslemezen is elsütötték.

A bejegyzés trackback címe:

https://onehitwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr18969838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása